Топ 10 Най-популярни Марки Цигари в Света

По официални статистики 10-те марки цигари с най-големи годишни продажби в света към днешна дата са:

1. Marlboro
2. Winston
3. Mild Seven
4. L&M
5. Camel
6. Pall Mall
7. Derby
8. Kent
9. Cleopatra
10. Wills Gold Flake

Въпреки, че тези данни не могат да се приемат като абсолютно верни, този списък дава една доста добра представа кои марки се отличават с най-голям обем продажби. Mненията на различните статистически компании за точната подредба на марките в рамките на класацията се различават, но всички те са единодушни, че Marlboro се намира на първо място. Marlboro предлагат повече от 50 вида цигари, различаващи се по вкус, съдъжание на никотин и размер. Всъщност Marlboro реализира 3 пъти повече продажби от втората и третата марка в класацията взети заедно.

Според тази класация на второ място по количество продажби е марка Winston, която се намира в среден ценови клас. Цигари Winston се произвеждат от компания R.J Reynolds – собственици и на марките Camel, Kool, Doral, Dunhill, Lucky Strike, .

Mild Seven са най-продаваните в света цигари с въглен филтър, като същевременно са и водеща марка на японския пазар. Тази марка е въведена от Japan Tobacco през 1977 г. В момента тя се продава в над 40 страни, но най-голяма популярност тя има в Азия.

L&M, също както и Marlboro, са собственост на компанията Philip Morris. Подобно на Winston, тя дължи своята популярност на високото качество на цигарите, съчетано с широк избор от видове и сравнително ниска цена.

Camel сe нарежда на пето място в класацията, продавайки цигарите си в над 100 държави в света. Марката е въведена на пазара през 1913 г. от компания R.J Reynolds и в момента разчита главно на богатата си история и наследения от миналото имидж. В момента тя е съсобственост на R.J Reynolds и Japan Tobacco.

Pall Mall е водещата марка за компанията British American Tobacco. Тя е една от най-старите марки, продавани в САЩ(разпространява се още от 1899 г.) и е собсвеност на R.J Reynolds и British American Tobacco.

Derby е марка цигари лидер на латиноамериканските пазари. Собственост е на Souza Cruz, което е публично дружество на British American Tobacco.

Kent се смятат за луксозна серия цигари на British American Tobacco, отличаваща се с иновативния си подход.

Cleopatra и Wills Gold Flake са лидери съответно на египетските и индийските пазари.

От тази класация на марките добре се вижда кои тютюневи компании държат основната част от пазара на цигари. Това са R.J Reynolds, British American Tobacco и Philip Morris. Тези компании притежават 7 от десетте най-разпространени марки цигари в света. Основана през 1874 г., Philip Morris е най-старата комапния от изброените. Пазарната й стойност се оценява на 114,6 билиона долара. За сравнение пазарната стойност на British American Tobacco е 76,6 билиона долара, с което тя се нарежда на 12-то място сред най-големите английски компании.

ремонт iphone

2 Коментара

 1. марДин says:

  Драги ми писателю, заминавай за египеД да научиш български език :*

  • admin says:

   Благодаря за забележката :) Дълго време имах технически проблем с този блог и нямаше как да поправя грешката.

   Поздрави

   P.S.: Не отказвам и безплатни билети за Египет

Напиши Коментар


Прочетете още:close